Το καλύτερο ματς όλων των εποχών στο παγκόσμιο κύπελλο

Το 1982 στο Μουντιάλ της Ισπανίας, διεξήχθη χωρίς καμία αμφιβολία, το καλύτερο ματς όλων των εποχών στο παγκόσμιο κύπελλο. Στο Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν της Σεβίλλης, αναμετρήθηκαν Δυτική Γερμανία και Γαλλία, στον έναν από τους 2 ημιτελικούς της διοργάνωσης. Ήταν η πρώτη φορά που ένα παιχνίδι τελικής φάσης του παγκοσμίου κυπέλλου κρίθηκε στα πέναλτι.
Δεν είναι ο λόγος αυτός φυσικά που κάνει τόσο ξεχωριστό το συγκεκριμένο παιχνίδι, αλλά τα 6 γκολ που σημειώθηκαν στα 120 λεπτά (1-1 στην κανονική διάρκεια και 3-3 στην παράταση), όλο το σασπένς, το δράμα, η διακύμανση του σκορ, το θέαμα που πρόσφεραν οι 2 ομάδες στον αγωνιστικό χώρο.
Καλύτεροι οι Γάλλοι εκείνη την εποχή στα χαρτιά, είχαν το ρόλο του φαβορί στον αγώνα, αυτοί που άνοιξαν το σκορ όμως ήταν οι Γερμανοί, με ένα όμορφο γκολ του Λιτμπάρσκι στο 17ο λεπτό. Η αντίδραση της Γαλλίας ήταν άμεση και ισοφάρισε με εύστοχο πέναλτι του Πλατινί, 10 λεπτά αργότερα. Στο 2ο ημίχρονο συνέβη ένας από τους πιο ανατριχιαστικούς τραυματισμούς όλων των
εποχών στο παγκόσμιο κύπελλο και όχι μόνο. Ο Πλατινί με μια μπαλιά στην πλάτη της άμυνας των Γερμανών, έβγαλε τετ α τετ τον Μπατιστόν, ο οποίος πλάσαρε πάνω στην κίνηση τον Γερμανό τερματοφύλακα Χάραλντ Σουμάχερ. Την στιγμή εκείνη ο Σουμάχερ έκανε έξοδο για να προλάβει τον Μπατιστόν και αφού είδε ότι δεν προλαβαίνει να τον κόψει, γύρισε στον αέρα και με τον γοφό του βρήκε τον Μπατιστόν στο σαγόνι. Ο Γάλλος έπεσε αναίσθητος στο γήπεδο και αποχώρησε με φορείο, ενώ αργότερα στο νοσοκομείο, διαπιστώθηκε ότι είχε σπάσει ένας σπόνδυλος του κατά την σύγκρουση και μερικά δόντια επίσης. Όλως περιέργως, ο διαιτητής της αναμέτρησης δεν έδωσε ούτε καν φάουλ υπέρ της Γαλλίας στη συγκεκριμένη φάση, ενώ το λιγότερο που θα έπρεπε να κάνει, θα ήταν να αποβάλλει τον Σουμάχερ, ο οποίος όμως δεν πήρε ούτε κάρτα! Ο Γερμανός έκανε την πάπια μετά το δολοφονικό χτύπημα, αργότερα όμως για να εξιλεωθεί, αφού έμαθε την ζημιά που είχε προκαλέσει στον αντίπαλο του, προθυμοποιήθηκε να πληρώσει τα έξοδα για τον οδοντίατρο! Με την Γαλλία να χάνει μεγάλες ευκαιρίες, δεν άλλαξε τίποτα και το 1-1 ήταν το αποτέλεσμα της κανονικής διάρκειας του παιχνιδιού, το οποίο οδηγήθηκε σε παράταση. Εκεί οι Γάλλοι μπήκαν πιο δυνατά και προηγήθηκαν με 1-3 μόλις στο 98', με 2 γκολ από τον Τρεσόρ και τον Ζιρές. Από παιχνίδια σαν το συγκεκριμένο ξεκίνησε όμως ο Θρύλος, που λέει ότι οι Γερμανοί δεν παρατάνε ποτέ ένα παιχνίδι. Με 2 γκολ, ένα του Ρουμενίγκε στο 102' και ένα του Φίσερ στο 108', κατάφεραν να ισοφαρίσουν και να πάνε το παιχνίδι στη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί, χτυπήθηκαν 6 πέναλτι από κάθε ομάδα, με τον Μποσίς να χάνει το τελευταίο για τους Γάλλους και ο Ρούμπες να δίνει την πρόκριση στους Γερμανούς με το τελευταίο χτύπημα.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κόστος των συστημάτων στο στοίχημα

Φτιάξε το δικό σου ΣΥΣΤΗΜΑ για το ΣΤΟΙΧΗΜΑ

ΣΥΣΤΗΜΑ 1-2